ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συζήτηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής και να προχωρήσει στην ψήφισή του, είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σε αυτές τις προκλητικές και αιφνιδιαστικές ενέργειες οι οποίες γίνονται με στόχο την ελαχιστοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία θεωρεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαιρετικά σημαντικό για τους μικρομεσαίους βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν δεχθεί αμέτρητες οικονομικές επιθέσεις στην εξαετή κρίση που διανύουμε και η επιβίωσή τους γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη, χωρίς αυτό να έχει γίνει αντιληπτό από τον κρατικό μηχανισμό όπως δείχνουν τα πράγματα.
Η ύφεση την οποία διέρχεται ο κλάδος μας γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτη από τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις όποιες υποχρεώσεις τους σε μια καθημερινότητα που η αναδουλειά, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το παραεμπόριο συμπληρώνουν τις δυσκολίες, εν απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Αντιδρούμε δυναμικά σε ένα νομοσχέδιο που δεν θα δώσει λύσεις, αλλά θα προσθέσει και άλλα βάρη σε μια κοινωνία κυριολεκτικά εξαντλημένη.

Η ΠΟΒΑΣ καλεί τα σωματεία μέλη της να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις και στο κεντρικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ στις 8 Μαΐου στις 10:00 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος.