ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάρια αναβάθμισης των γνώσεων γιά την ενεργειακή αποδοση των κατασκευών αλουμινίου & σιδήρου, ξεκίνησαν και οι συνάδελφοι στην Κρήτη !

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.!

Η ΠΟΒΑΣ διαθέτει πλέον εξειδικευμένους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα. Μπορούμε να υλοποιήσουμε προγράμματα εκπαίδευσης με στόχο την πιστοποίηση όπου υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους των ανθρώπων του κλάδου.

Στις 19 /03/2018 η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου της Νίκαιας (ΕΝΚΑΣ) πραγματοποίησε εσπερίδα στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με το επίκαιρο θέμα του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ, καθώς και της εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ & ΤΟΤΕΕ 2017 για τα κουφώματα αλουμινίου . Παρουσιάστηκαν παραδείγματα και αναλύθηκαν μελέτες περιπτώσεων. Ομιλητές της εσπερίδας ο κ. Κώστας Λάσκος: Πρόεδρος του Π.Συ.Π.Εν.Επ (Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών) και ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων την συζήτηση διηύθυνε ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ φροντίζοντας να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις, ώστε οι συνάδελφοι κατασκευαστές και όλοι οι άνθρωποι του κλάδου που συμμετείχαν να λάβουν εξειδικευμένες πληροφορίες από τους έμπειρους ομιλητές . Εκ μέρους του Δ.Σ. ο κ. Παγιάτης ευχαρίστησε θερμά τις εταιρείες οι οποίες ήταν χορηγοί της εσπερίδας, Europa Profile Αλουμίνιο Α.Β.Ε και Team Roll .
Η ΕΝΚΑΣ θα συνεχίσει με συναντήσεις και εκδηλώσεις , να ενημερώνει συνέχεια τον κλάδο για τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τις νέες τεχνικές οδηγίες και την πορεία του προγράμματος Εξοικονόμηση 2.

Η ΕΝΚΑΣ υλοποίησε στις 14/3/2018 σεμινάριο εκπαίδευσης για το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής (ΠΟΒΑΣ FPC) και την εφαρμογή των απαιτήσεων για την σήμανση CE.

Tο σεμινάριο διεξήχθη στον διαμορφωμένο χώρο εκπαίδευσης της ΕΝΚΑΣ στην Νίκαια , διάρκειας 5 ωρών.

Εισηγητής ήταν ο κ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Κανονισμός για τα Δομικά Προϊόντα 305/2011, τις αλλαγές του ΚΕΝΑΚ και των νέων απαιτήσεων ΤΟΤΕΕ που τον συνοδεύουν    ώστε να προσαρμοστούν σε αυτές και να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και πιστοποιήσεις στους πελάτες τους.

Το σεμινάριο κάλυψε και τις επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν ένα Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ή είναι πιστοποιημένες με ISO 900 ώστε να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αλλαγές και να αποκτήσουν τη βεβαίωση εφαρμογής και την πιστοποίηση (ΠΟΒΑΣ FPC).

Η ΕΝΚΑΣ κρίνει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την εφαρμογή ενός πλήρους και ορθού δομημένου Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι κατασκευαστές γι αυτό προτίθεται να υλοποιήσει και δεύτερο σεμινάριο για την απόκτηση πιστοποίησης ΠΟΒΑΣ FPC.                                           

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Η Ένωση καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας – Κορυδαλλού & Πέριξ (ENKAΣ) διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρεία PROFILMEDIA την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό

Η εκδήλωση διεξήχθη στις 12 Ιουνίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.

Ήταν μια συνάντηση με ελεύθερο διάλογο σχετικά με το θέμα του αθέμιτου Ανταγωνισμού. Ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη του Σωματείου, εκπρόσωποι εταιρειών – χορηγών, κατασκευαστές, έμποροι και γενικότερα άνθρωποι του Κλάδου του Αλουμινίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή και ευχαρίστησε τους χορηγούς για την συμβολή τους σε αυτήν την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του είπε ότι θα υποστηρίξουμε την ανασυγκρότηση των βιοτεχνιών δομικών έργων αλουμινίου-σιδήρου και τον περιορισμό της ανεργίας και της άτυπης επαγγελματικής δραστηριότητας, όσο μπορούμε, μέσα από ενέργειες που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησε ο κ. Δημήτριος Τσελεπής, ταμίας της ΕΝΚΑΣ ο οποίος αναφέρθηκε σε προβλήματα του αθέμιτου ανταγωνισμού, κυρίως σε προτεινόμενες λύσεις.

Επίσης ο κ Χαράλαμπος Φαραστέλης, νέο μέλος της ΕΝΚΑΣ στην ομιλία του τόνισε ότι τα προβλήματα του αθέμιτου ανταγωνισμού, όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίζονται με αόριστες και πολλές φορές χλιαρές δηλώσεις που πλέον δεν επαρκούν σε κανένα παρά μόνον σε όσους θέλουν απλώς να τα συντηρούν.

Χορηγοί της εκδήλωσης

Μεγάλοι Χορηγοί: ALUMIL Α.Ε, ELVIAL Α.Ε, ETEM Α.Ε, EXTRAPLASTICA – EXTRACOLOR

Χορηγοί: ΕUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ ,PANIDIS, NEOKEM Α.Ε , BEST, ANALKO Ε.Π.Ε, METALOUMIN AEBE,METAL ABEE, DOMUS Α.Ε.Β.Ε, RMV, TEAMROLL , ΚΑΒΟΥΡΑΣ, SITAL , AKZO NOBEL

Αμέσως μετά ακολούθησε η Γενική Συνέλευση  των μελών της ΕΝΚΑΣ

Αμέσως μετά ακολούθησε η Γενική Συνέλευση της ΕΝΚΑΣ με την εκλογή Προεδρείου από τον κ. Παναγιώτη Μήτσου, Δημήτριο Μανέτα και Σπυρίδωνα Παπαδάκη.

Ο Γ. Γραμματέας κ. Δημήτριος Μανέτας διάβασε τον Διοικητικό Απολογισμό αναφερόμενος στις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στην συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Μήτσος διάβασε τον Προγραμματισμό Δράσεων για το άμεσο μέλλον.

Ο ταμίας κ. Δημήτριος Τσελεπής διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό.

Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και στη συνέχεια αφού έγιναν παρεμβάσεις από τα μέλη και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που τους απασχολούσαν, προχώρησαν στο ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης.

 

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ & ΠΕΡΙΞ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ Αθέμιτοs Ανταγωνισμόs

ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 18:00 (ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 17:30)

Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 184 50 Νίκαια) σε συνεργασία με την εταιρεία Profilmedia, η οποία έχει αναλάβει την Οργανωτική Υποστήριξη.

Στην ημερίδα συμμετέχουν Μέλη της "Ένωσης, Κατασκευαστές Αλουμινίου και Σιδήρου, Βιομηχανίες Αλουμινίου, "Έμποροι, Εταιρείες με Εξαρτήματα, Πόρτες, Ρολά — Γκαραζόπορτες, Μηχανήματα, Κάγκελα, Αντικωνωπικά Συστήματα, Βαφεία και Πούδρες Βαφής.

Η ΕΝΚΑΣ συμμετείχε σε κοινό περίπτερο με την ΠΟΒΑΣ στην Έκθεση DOMOTEC η οποία διεξήχθη από 7-9/4/2017 στην Αθήνα.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί συνάδελφοι, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και μεγάλος αριθμός ιδιωτών.

Η ΕΝΚΑΣ προσπάθησε να προβάλλει την ποιότητα των κατασκευών αλλά και την διασφάλιση ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας με τον επαγγελματία κατασκευαστή καθώς επίσης και την σημαντικότητα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα για την οικονομία και το περιβάλλον.

Η ΕΝΚΑΣ συμμετείχε σε κοινό περίπτερο με την ΠΟΒΑΣ στην Έκθεση DOMOTEC η οποία διεξήχθη από 7-9/4/2017 στην Αθήνα.     

Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί συνάδελφοι, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και μεγάλος αριθμός ιδιωτών. 

Η ΕΝΚΑΣ προσπάθησε να προβάλλει την ποιότητα των κατασκευών αλλά και την διασφάλιση ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας με τον επαγγελματία κατασκευαστή καθώς επίσης και την σημαντικότητα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα για την οικονομία και το περιβάλλον.   

Εισηγητές του Σεμιναρίου το οποίο παρακολούθησαν δέκα πέντε μέλη επιχειρήσεων της ΕΝΚΑΣ, ήταν η Κα Ανατολή Παρασκευά και ο κ. Μιχάλης Τσάκωνας.           

Επίσκεψη μελών της ENKAΣ στην EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ.  

 Στις 21 Απρίλιου ημέρα Παρασκευή και μετά από πρόσκληση της εταιρείας, μέλη του Σωματείου της Νίκαιας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της  EUROPA στη  Βοιωτία, σε συνέχεια του προγράμματος επισκέψεων σε εταιρείες  με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων του ευρύτερου κλάδου. Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά  αρκετά θέματα και προβλήματα καθημερινότητας ,με ιδιαίτερη έμφαση στις διαχωριστικές γραμμές ως προς τον ρόλο του καθενός  στον κλάδο και τον αλληλοσεβασμό που πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε ένα συνοπτικό αλλά πολύ περιεκτικό σεμινάριο πωλήσεων από τον υπεύθυνο Marketing κ. Χρήστο Λουκά και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των νέων αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρείας καθώς και άλλων προϊόντων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολουθήσε ξενάγηση από τους υπεύθυνους της βιομηχανικής μονάδας, σε όλα τα τμήματα της παραγωγής .

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έδειξαν οι κατασκευαστές κατά την επίσκεψη στο ειδικό θάλαμο δοκιμών που διαθέτει η εταιρία , όπου έγινε επίδειξη δοκιμής  κουφωμάτων αλουμινίου στην ανεμοπίεση και την υδατοστεγανότητα .

Στο τέλος της επίσκεψης παρετέθη γεύμα προς τιμήν των μελών της ΕΝΚΑΣ ,κατά την διάρκεια του οποίου σε ένα χαλαρό περιβάλλον όλοι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία για επίκαιρες και εποικοδομητικές συζητήσεις.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΚΑΣ , ευχαριστούν θερμά την Διοίκηση και τα στελέχη της  ΕUROPA.

Στην σημερινή εποχή που οι άνθρωποι των πόλεων περνούν το 80% περίπου του χρόνου τους , στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων, σπίτια, γραφεία, βιοτεχνίες, εργοστάσια, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής κ.λ.π. η δημιουργία και διατήρηση των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης εντός αυτών, σε σχέση με το απαιτούμενο οικονομικό κόστος αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα οι ανάγκες για θέρμανση των κατοικιών ανέρχονται περίπου στο 70% της συνολικής ενεργειακής τους κατανάλωσης, αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος. Τα εξωτερικά κουφώματα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην ποσότητα ενέργειας που καθημερινά καταναλώνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις επιθυμητές συνθήκες διαβίωσης εντός των κτιρίων, τουλάχιστον ως προς την εσωτερική θερμοκρασία.

Οι πόρτες και τα παράθυρα ευθύνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό για την απώλεια θερμότητας την χειμερινή περίοδο από τους εσωτερικούς χώρους, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο για την είσοδο θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.

Προκειμένου λοιπόν να διορθώσουμε την όποια αλλοίωση της επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας , καταναλώνουμε ενέργεια μέσω ηλεκτρικών συσκευών ή άλλων θερμαντικών σωμάτων. Η κατανάλωση αυτή μπορεί να μειωθεί αρκετά, εάν αντικαταστήσουμε τα παλαιά κουφώματα με νέας τεχνολογίας κουφώματα αλουμινίου κατασκευασμένων με θερμοδιακοπτόμενα προφίλ, τα οποία φέρουν την κατάλληλη υάλωση και πληρούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Με τις πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες που έχουν τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, εξασφαλίζουν οικονομία στην δαπάνη για την θέρμανση ή τον δροσισμό των κτιρίων. Επιπλέον προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση, περισσότερη ασφάλεια, λειτουργικότητα , αποτελεσματικότερο εξαερισμό του εσωτερικού χώρου κατά περίπτωση  κ.α.

Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι μετά από την προσομοίωση που έγινε σε ένα τυπικό διαμέρισμα επιφάνειας 100 m2 σε τέσσερις Ελληνικές πόλεις με διαφορετικό κλίμα, υπολόγισαν την εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε μια από αυτές, που αποδίδει η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων, με σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου . Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αναγωγή της εξοικονόμησης ενέργειας σε λίτρα πετρελαίου και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Στην Φλώρινα θα εξοικονομούσαμε σε ετήσια βάση 1222 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, στην Θεσσαλονίκη 1160 λίτρα, στη Αθήνα 747 λίτρα και στα Χανιά 549 λίτρα περίπου. Εάν υπολογίσουμε την τιμή ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης , μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την οικονομία χρημάτων που θα έχουμε σε ετήσια βάση.

Συνεπώς η οποία δαπάνη για την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων θα πρέπει να αντισταθμιστεί με την ετήσια εξοικονόμηση χρημάτων από την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, χωρίς να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου. Δυνατότητα πολλών επιλογών , υψηλή αισθητική . καλό επίπεδο ασφάλειας , χαμηλό κόστος συντήρησης , αντοχή στον χρόνο .

Οι καταναλωτές όμως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή του επαγγελματία τεχνίτη η της εταιρείας που θα προμηθευτούν τα κουφώματα . Η συναλλαγή τους θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων , την εγγύηση και την τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση .

Τα κουφώματα έχουν την ευθύνη για το 25% της ενέργειας που καταναλώνει ο οικιακός τομέας στην Ελλάδα. Στο άμεσο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει με την αντικατάσταση κουφωμάτων ώστε να μειωθεί σημαντικά η σπατάλη ενέργειας. Σε πολλές περιπτώσεις η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μια απλή επέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια , η οποία μειώνει καθοριστικά το λειτουργικό κόστος και εξασφαλίζει την επιστροφή του δαπανηθέντος κεφαλαίου από την μείωση των ενεργειακών δαπανών.

Αξίζει τον κόπο λοιπόν να μπούμε σε αυτή την διαδικασία, διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά και μακροχρόνια.

Με ισχυρή παρουσία ο Κλάδος μας στην 48η τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ.

Οι φίλοι και συνάδελφοι από αριστερά :Κ. Πελεκούδας ,Οθων Μουμούρης, Τ. Πλαστάρας ,Θ. Παγιάτης , Γ.Στριλιγκάς ,Σ.Δεμίρης. Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους στην τριήμερη εκδήλωση του Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστικού φορέα ΄μας .

Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή σε συνεργασία με κατάλληλους ενεργειακούς υαλοπίνακες, οδηγούν σε άμεση εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Μέσω των κουφωμάτων αλουμινίου νέας τεχνολογίας μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αφού μας βοηθούν σημαντικά να διατηρούμε την επιθυμητή θερμοκρασία στα σπίτια μας ή στους χώρους εργασίας, με χαμηλό σχετικά κόστος.

Η αλήθεια είναι πως η αντικατάσταση μόνο τμημάτων ενός κουφώματος (π.χ. υαλοπινάκων η άλλων εξαρτημάτων) αποτελεί ελλιπή παρέμβαση και τα αποτελέσματα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα, αφού δε μειώνουν τη διαπερατότητα του ανέμου ή δεν αυξάνουν την υδατοστεγανότητα, ενώ σε πλείστες των περιπτώσεων τα υφιστάμενα πλαίσια δεν έχουν τις ελάχιστες προδιαγραφές ώστε να δεχτούν διπλούς υαλοπίνακες με το απαραίτητο κενό.

Επιπροσθέτως τα νέα κουφώματα αλουμινίου παρέχουν σημαντικά αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας από πιθανή προσπάθεια διάρρηξης των χώρων στους οποίους τοποθετούνται.
Συνήθως αυτές οι πρόχειρες λύσεις αντικατάστασης μόνο τμημάτων ενός κουφώματος είναι εντελώς λανθασμένες και προτείνονται λόγω χαμηλού κόστους παρέμβασης.

Στη συνέχεια βέβαια, αποδεικνύεται ότι δεν αποδίδουν και είναι εντελώς αναποτελεσματικές και προβληματικές παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές, σε καμία περίπτωση δε λειτουργούν ανταποδοτικά ως προς το σύνολο της δαπάνης που κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης, αφού δεν καλύπτουν τα ουσιώδη χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κούφωμα.

Το αλουμίνιο είναι στην πρώτη θέση επιλογής ως υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων και πλήθους άλλων δομικών κατασκευών. Είναι ελληνικό προϊόν που ενισχύει την εθνική οικονομία και την απασχόληση, από την εξόρυξη της πρώτης ύλης ως την τελική κατασκευή προϊόντων.

 

ΠΟΒΑΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 5ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 106 82 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 6453740, FAX: 210 6453741
www.povas.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η μελέτη Ανάλυσης Κύκλου Ζωής είναι ένα σύνολο συστηµατικών διεργασιών µε σκοπό την συλλογή και εξέταση των στοιχείων εισόδου και εξόδου των ενεργειακών ισοζυγίων και ισοζυγίων μάζας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται µε αυτά και προσδιορίζονται απευθείας µέσω της λειτουργίας του προϊόντος  κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής.

Αγαπητοί συνεργάτες, Θα Θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΝΚΑΣ 'Ενωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας - Κορυδαλλού & Πέριξ συμμετέχει στην έκθεση DOMOTEC για την ανακαίνιση, δόμηση και εξοικονόμηση ενέργειας που Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017 στο Metropolitan Εχρο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Συμμετοχή της ΠΟΒΑΣ στην έκθεση INFACOMA

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία θα συμμετέχει στην 34η Διεθνή Έκθεση INFACOMA,

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στις βραδινές ειδήσεις του Σαββάτου 21/01/2017 , για την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις το τελευταίο τρίμηνο.

Η Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας – Κορυδαλλού & Πέριξ (ΕΝΚΑΣ) μαζί με τις πιο Θερμές και αισιόδοξες Ευχές για την Καινούρια Χρονιά σας προσκαλεί στην Εορταστική Εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι σε συνεργασία με την εταιρεία Profilmedia, η οποία έχει αναλάβει την Οργανωτική Υποστήριξη, στον Πολυχώρο εκδηλώσεων ΑΒΑΚΙΟ, Παπαστράτου 55 & Θερμοπυλών, Αγ. Διονύσιος, Πειραιάς.
Με ιδιαίτερη χαρά, σας περιμένουμε, μέλη, εκπροσώπους φορέων και εταιρειών του Κλάδου, στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, η οποία μετά από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των περασμένων ετών έχει γίνει πλέον θεσμός.

Είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή της Ένωσης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Ο Πρόεδρος – Θεόφιλος Παγιάτης

Ο Γεν. Γραμματέας – Δημήτριος Μανέτας

Για περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε:

ΕΝΚΑΣ – τηλ. 210/49.12.885, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 10.00 έως 14.00 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά πραγματοποίησε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών κ. Θεόφιλος Παγιάτης την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενέστερα το θέμα της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση το τελευταίο διάστημα και παράγουν αθέμιτο ανταγωνισμό πιέζοντας τις επιχειρήσεις, που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Η ΠΟΒΑΣ ερευνά το θέμα με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και εντός των νομικών πλαισίων . 
Επίσης συζητήθηκε η πάγια θέση της ΠΟΒΑΣ για να ισχύσει το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών σε καταθέσεις ποσών οι οποίες αφορούν προγράμματα «εξοικονόμησης κατ’ οίκον» , για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Η κατάσχεση των συγκεκριμένων ποσών για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ή εφορία, ουσιαστικά αφαιρεί την δυνατότητα υλοποίησης του έργου που έχει αναλάβει η όποια επιχείρηση και συντελεί στο κλείσιμό της, την αύξηση της ανεργίας και την συντήρηση ενός κλίματος ανασφάλειας στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύντομα θα γίνουν επόμενες κινήσεις στους αρμόδιους φορείς και υπουργεία, διότι το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν αναμονή του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, το ιστορικό Σωματείο της Νίκαιας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις συλλογικές δράσεις για την λύση των κοινών προβλημάτων μας. Σήμερα η ανάγκη είναι πιο επιτακτική από ποτέ, διότι όλοι μας πλέον βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης . Τα προβλήματα είναι κοινά . Κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να τα λύσει μόνος του. Η κοινή διεκδίκηση αποτελεί τον καλύτερο δρόμο .

Προετοιμάζουμε το μέλλον μας , προστατεύουμε την αγορά από τυχόν αποκλεισμούς. Προσφέρουμε εκπαίδευση στα μέλη μας που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις για τεχνικά θέματα, για την εφαρμογή του Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής ,την εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας , προετοιμασία για εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων και συμμετοχή σε συνεργατικούς σχηματισμούς . Καλύπτουμε τις ανάγκες εκπαίδευσης του σύγχρονου κατασκευαστή .

Διεκδικούμε το καλύτερο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου μας. 

Αγαπητέ συνάδελφε η συμμετοχή σου στην ΕΝΚΑΣ σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ , στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε . Η συμμετοχή στο Σωματείο κατασκευαστών αλουμινίου & σιδήρου της Νίκαιας, είναι μια σχέση αμφίδρομη από την οποία προκύπτουν σημαντικά οφέλη για τον σύγχρονο κατασκευαστή . Επικοινώνησε μαζί μας και εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να κερδίσεις , μέσα από την ενημέρωση και την συλλογική διεκδίκηση . Σε περιμένουμε.

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων . Πρακτική εκπαίδευση στα μέλη της ΕΝΚΑΣ !!

Όχι στην ευρωπαϊκή λιτότητα!