ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάρια αναβάθμισης των γνώσεων γιά την ενεργειακή αποδοση των κατασκευών αλουμινίου & σιδήρου, ξεκίνησαν και οι συνάδελφοι στην Κρήτη !

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.!

Η ΠΟΒΑΣ διαθέτει πλέον εξειδικευμένους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα. Μπορούμε να υλοποιήσουμε προγράμματα εκπαίδευσης με στόχο την πιστοποίηση όπου υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους των ανθρώπων του κλάδου.

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά για την κοπή της πίτας, στην αίθουσα «cristines» στον χώρο εκδηλώσεων Χρυσό Ελάφι , στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, στελέχη της βιομηχανίας και του εμπορικού δικτύου εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό «παρών» και τίμησαν την εκδήλωση της ΕΝΚΑΣ Πειραιά. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο κ. Παντελής Σολιδάκης Γ. Γραμματέας της ΕΝΚΑΣ και ο κ. Χαράλαμπος Φαραστέλης Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΝΚΑΣ, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς για την συμβολή τους στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κ. Δημήτρης Τσελεπής αφού ευχήθηκε στους προσκεκλημένους Χρόνια πολλά και Καλή χρoνιά με υγεία, στην καθιερωμένη ομιλία του τόνισε την σημαντικότητα της εκδήλωσης η οποία δίνει την ευκαιρία να συναντηθεί ο κλάδος σε ένα περιβάλλον με γιορτινή διάθεση και να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων του. Όλοι μαζί, συνέχισε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής που δημιουργήθηκαν από το ασταθές διεθνές περιβάλλον, με τους πολέμους στην Ουκρανία και στο Ισραήλ προκαλώντας σημαντικές αυξήσεις του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών. Συγχρόνως με την αύξηση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια, μετά την πολυετή κρίση στην χώρα μας γίνεται εμφανές ότι το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί. Η μαζική μετανάστευση των συμπολιτών μας και η υπογεννητικότητα που υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια έχουν συντελέσει στην έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού. Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων η ΕΝΚΑΣ Πειραιά έχει κινητοποιηθεί, καταθέτει προτάσεις και συνεργάζεται με τους ανώτερους φορείς του Κλάδου.

Οι κυριότεροι από τους στόχους μας είναι η πιστοποίηση του επαγγέλματος μας, η δημιουργία δημόσιων επαγγελματικών σχολών κατάρτισης και η ενίσχυση της μαθητείας. Η κατάρτιση και η εκπαίδευση, ξεκινάει από εμάς τους ίδιους τους επιχειρηματίες και συνεχίζεται στους εργαζόμενους στις βιοτεχνίες μας. Η εμπειρία μας είναι πολύτιμη αλλά δεν αρκεί. Φροντίζουμε να εμπλουτιστεί προσθέτοντας νέα στοιχεία και ταυτόχρονα να εκσυγχρονιστεί. Η ΕΝΚΑΣ Πειραιά είναι σταθερά κοντά στα μέλη της κατέληξε ο κ. Τσελεπής, προσπαθώντας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, ενισχύοντας την επικοινωνία με ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου κ. Θεόφιλος Παγιάτης, μετά το χαιρετισμό του και τις εγκάρδιες ευχές του για ένα εποικοδομητικό έτος, τόνισε ότι πάνω από 600 συνάδελφοι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς προγράμματα κατάρτισης για υφιστάμενους κατασκευαστές και είναι έτοιμοι για την σημαντική πιστοποίηση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα. Επίσης ανέφερε ότι ο συντελεστής δραστηριότητας στον κλάδο των κουφωμάτων είναι χαμηλός στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης την στιγμή που το αλουμίνιο εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο υλικό κατασκευής κουφωμάτων με ένα ποσοστό 70% επί του συνόλου.

Ο κ. Παγιάτης θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από 17-19 Μαΐου 2024, στο Grecotel Larissa Imperial και ζήτησε από όλους να δώσουν δυναμικό παρόν στο μεγαλύτερο γεγονός του κλάδου, το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις που μας αφορούν. Xαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων και επαγγελματικών ενώσεων. Ο κ. Θ. Παγιάτης μέλος του Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), ο κ. Γεώργιος Παπαμανώλης Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), ο κ. Ιωάννης Παγκράτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών – Πειραιώς & περιχώρων (ΣΕΥΑΠΠ) και Α΄ Αντιπρόεδρος της (ΠΟΕΒΥ), ο κ. Εμμανουήλ Σηφάκης Γ. Γραμματέας της (ΠΟΕΒΥ) και Γ. Γραμματέας του (ΣΕΥΑΠΠ), ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής, ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος και ο Δρ. Ρουσέτος Λειβαδάρος επιστημονικοί σύμβουλοι της ΠΟΒΑΣ. Από τούς επαγγελματικούς φορείς μέλη της ΠΟΒΑΣ ο κ. Ελευθέριος Πλαστάρας Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ και Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας και ο κ. Μανώλης Μαυροπούλης Πρόεδρος του Συλλόγου Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι χορηγοί της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση στήριξαν

Διακεκριμένος χορηγός: Εuropa Μεγάλοι χορηγοί: Elvial, Power Lock, Tehni, Extraplastica, Extracolor Χορηγοί: Alumil, Exalco, Alfa Alousystem, Neokem, Belco, Team Roll. Thiral, Δούκας, Κοταρίδης, Metaloumin, The LK Powder Coating, Πάγκαλος, Sherwin Williams, Αθηναίος, Panidis, Somfy, Domus, Ideco, Sentry. Υποστηρικτές: Etem, Themelio, RMV, Altom, Metal Skin, Inscreen, Κυζηρίδης, 4Cuatro, ilektrostatiki.

ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ & χοροεσπεριδα

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ

 

ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 

Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΝΚΑΣ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στον Πολυχώρο «TERRA VERDE» στη Νίκαια.

Μέσα σε Εορταστική ατμόσφαιρα και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην μεγάλη συνάντηση του Κλάδου Αλουμινίου την Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας"

με Οικοδεσπότη την ΕΝΚΑΣ Πειραιά (Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου), πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συναντήθηκαν καλεσμένοι μέλη και συνάδελφοι της Ένωσης, Κατασκευαστές Αλουμινίου - Σιδήρου και στελέχη του Κλάδου, Βιομηχανίες και εταιρείες, Φορείς και Σωματεία. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του Action24 κυρία Άννα Λιβαδινού, η οποία έδωσε άλλο τόνο στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ ,
ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιος Παπαμανώλης
ο κ. Ιωάννης Τραγάκης μέλος της Βουλής των Ελλήνων,
ο κ. Εμμανουήλ Σηφάκης  Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΒΥ και Γ. Γραμματέας ΣΕΥΑΠΠ
ο κ.  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών Πειραιώς κ. Ιωάννης Παγκράτης
ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά κ. Δημήτρης Σαμιωτάκης          
ο Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Γκαραγκούνης
ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών Ν. Τρικάλων και Γ. Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ κ. Χρήστος Παπαευθυμίου
ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής κ. Μιχάλης Ιωαννίδης

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ENKAΣ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, καθώς και τους χορηγούς, οι οποίοι με τη συμβολή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της μεγάλης γιορτής.

Συμμετείχαν και στήριξαν Βιομηχανίες και Εταιρείες του Κλάδου.

  • Μεγάλοι Χορηγoί:

Europa, Aluminco, Alumil, Elvial, Biopanel, Power Lock, Extraplastica-ExtraColor

  • Xορηγοί:

Etem, Exalco, Metaloumin, Neokem , Αθηναίος ΑΕ, Analko, Alsyk Group, Panidis, Team Roll, Domus, Altom, Somfy, Κοταρίδης ΑΕ, Alfa-Alousystem. 

  • Yποστηρικτές:

Elval Colour, GS Στατηγέλλης, Architectural Aluminium Academy, Doukas, Europa The Lab, NXS, Themelio Software, RMV, Aperto-Security Lock, Hermis, Cal, Πάγκαλος, Electronic Door, Bostik

  • Χορηγοί Επικοινωνίας:

Profil Energy, www.profilnet.gr,

Aluminium magazine, www.alunet.gr, Kτίσμα+αλουμίνιο, www.aludata.gr,

Themelio Software

 

Επίσης ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κος Παντελής Σολιδάκης ευχαριστεί την εταιρεία  "Profilmedia", έχοντας την ευθύνη της Υποστήριξης και Οργάνωσης της εκδήλωσης.

 

Αποδοτική και Ευλογημένη η Νέα Χρονιά 2023.

Χρόνια Πολλά.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά συμμετείχε στην κλαδική ΄Εκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ» και ΟΙΚΟΔΟΜΗ , η οποία διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14-16/10/2022 σε κοινό περίπτερο με την ΠΟΒΑΣ. 

Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί συνάδελφοι απ΄ όλη την χώρα, επαγγελματίες του κλάδου και ιδιώτες. 

Η  ΕΝΚΑΣ Πειραιά προσπάθησε να προβάλλει την ποιότητα των κατασκευών αλλά και την διασφάλιση ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας με τον επαγγελματία κατασκευαστή. 

H ENKAΣ Πειραιά στις 4 Μαΐου 2022 ημέρα Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα « Εξελίξεις και προκλήσεις στον κλάδο Δομικών Κατασκευών Αλουμινίου και Σιδήρου» και την Γενική Συνέλευση των μελών της.

Αρκετοί συνάδελφοι, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και των εμπορικών επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα μετά από πολύ καιρό. Ο κύριος Νίκος Χριστοδούλου ως Έφορος δημοσίων σχέσεων του Σωματείου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων όπως , ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Γεώργιος Παπαμανώλης, ο πρόεδρος της ΟΒΣΠ κ. Δημήτριος Σαμιωτάκης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΒΥ κ. Μανώλης Σηφάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννης Παγκράτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου εμπόρων αλουμινίου Αττικής κ. Μιχάλης Ιωαννίδης.

Ανοίγοντας την Ημερίδα ο πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ Πειραιά κ. Παντελής Σολιδάκης καλωσόρισε και ευχαρίστησε άπαντες τους παρευρισκομένους καθώς και τις εταιρείες χορηγούς. Έκανε μία σύντομη αναδρομή στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και στις ευεργετικές επιδράσεις που είχαν στον κλάδο αλλά και στις δυσκολίες που προκαλούν λόγω της μη έγκαιρης αποπληρωμής τους. Σχολίασε της αυξήσεις πρώτων υλών και παρελκόμενων υλικών καθώς και την εκτόξευση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επεσήμανε την έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και τις σημαντικές πρωτοβουλίες του κλάδου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης λαμβάνοντας τον λόγο εστίασεσε προβλήματα που αφορούν την σημερινή κατάσταση του κλάδου όπως η άτυπη επαγγελματική δραστηριότητα, η μαύρη εργασία,φαινόμενα αισχροκέρδειας και απροειδοποίητων ανατιμήσεων, στη μείωση του αριθμού των νέων ειδικευμένων εργαζομένων , στην εκπαίδευση και την Μαθητεία καθώς και στις συνεργασίες της ΠΟΒΑΣ με το Europa The LAB & την ArchitecturalAluminiumAcademy.

Ο κ. Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ , συνέχισε με την πολύ σημαντική παρουσίαση του <<Εργαστηρίου πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα και τον οδικό χάρτη του επαγγέλματος κατασκευαστής αλουμινίου και σιδήρου>>.

Με θέμα <<η σημασία της εκπαίδευσης στην εξέλιξη του κλάδου των κατασκευαστών αλουμινίου σιδήρου>>, ακολούθησε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, κ. Χαράλαμπος Φαραστελης κάνοντας μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην επαγγελματική κατάρτιση του κλάδου και τον σημαντικό της ρόλο στην εξέλιξη του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ΕΝΚΑΣ Πειραιά, τους χορηγούς για την στήριξή τους καθώς επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας προφίλ Profilmedia, Alunet&Themeliosoftware , ιδιαίτερα δε τον κύριο Γιώργο Γαζεπίδη, ο οποίος κάλυψε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με φωτογραφικό υλικό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών με επιτυχία.

Χορηγοί της εκδήλωσης:

Μεγάλοι χορηγοί
ALUMINCO, ELVIAL, NEOKEM, ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ, ALTOM, ΒΑΡΔΑΚΗΣ Κ.- ΝΙΟΛΑΚΗΣ Ν. Ο.Ε.

Χορηγοί
EUROPA, PANIDIS, ΔΟΥΚΑΣ, ΚΑΒΟΥΡΑΣ, ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ, ΓΑΛΑΚΤΙΔΗΣ, LAVAZOS, CUATRO

Υποστηρικτές
ALUMIL, TEAMROLL, RMV

Στις 19 /03/2018 η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου του Πειραιά (ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ) πραγματοποίησε εσπερίδα στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με το επίκαιρο θέμα του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ, καθώς και της εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ & ΤΟΤΕΕ 2017 για τα κουφώματα αλουμινίου . Παρουσιάστηκαν παραδείγματα και αναλύθηκαν μελέτες περιπτώσεων. Ομιλητές της εσπερίδας ο κ. Κώστας Λάσκος: Πρόεδρος του Π.Συ.Π.Εν.Επ (Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών) και ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων την συζήτηση διηύθυνε ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ φροντίζοντας να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις, ώστε οι συνάδελφοι κατασκευαστές και όλοι οι άνθρωποι του κλάδου που συμμετείχαν να λάβουν εξειδικευμένες πληροφορίες από τους έμπειρους ομιλητές . Εκ μέρους του Δ.Σ. ο κ. Παγιάτης ευχαρίστησε θερμά τις εταιρείες οι οποίες ήταν χορηγοί της εσπερίδας, Europa Profile Αλουμίνιο Α.Β.Ε και Team Roll .
Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ θα συνεχίσει με συναντήσεις και εκδηλώσεις , να ενημερώνει συνέχεια τον κλάδο για τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τις νέες τεχνικές οδηγίες και την πορεία του προγράμματος Εξοικονόμηση 2.

Προετοιμάζουμε το μέλλον μας

4 Μαίου 2022 και ώρα 05:00 το απόγευμα στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ \

Π. Τσαλδάρη 10 • 18453 Νίκαια

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ Α.Ε.

Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ υλοποίησε στις 14/3/2018 σεμινάριο εκπαίδευσης για το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής (ΠΟΒΑΣ FPC) και την εφαρμογή των απαιτήσεων για την σήμανση CE.

Tο σεμινάριο διεξήχθη στον διαμορφωμένο χώρο εκπαίδευσης της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ στην Νίκαια , διάρκειας 5 ωρών.

Εισηγητής ήταν ο κ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Κανονισμός για τα Δομικά Προϊόντα 305/2011, τις αλλαγές του ΚΕΝΑΚ και των νέων απαιτήσεων ΤΟΤΕΕ που τον συνοδεύουν    ώστε να προσαρμοστούν σε αυτές και να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και πιστοποιήσεις στους πελάτες τους.

Το σεμινάριο κάλυψε και τις επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν ένα Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ή είναι πιστοποιημένες με ISO 900 ώστε να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αλλαγές και να αποκτήσουν τη βεβαίωση εφαρμογής και την πιστοποίηση (ΠΟΒΑΣ FPC).

Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κρίνει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την εφαρμογή ενός πλήρους και ορθού δομημένου Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι κατασκευαστές γι αυτό προτίθεται να υλοποιήσει και δεύτερο σεμινάριο για την απόκτηση πιστοποίησης ΠΟΒΑΣ FPC.                                           

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά (ENKAΣ) διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρεία PROFILMEDIA την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό

Η εκδήλωση διεξήχθη στις 12 Ιουνίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.

Ήταν μια συνάντηση με ελεύθερο διάλογο σχετικά με το θέμα του αθέμιτου Ανταγωνισμού. Ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη του Σωματείου, εκπρόσωποι εταιρειών – χορηγών, κατασκευαστές, έμποροι και γενικότερα άνθρωποι του Κλάδου του Αλουμινίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κος Θεόφιλος Παγιάτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή και ευχαρίστησε τους χορηγούς για την συμβολή τους σε αυτήν την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του είπε ότι θα υποστηρίξουμε την ανασυγκρότηση των βιοτεχνιών δομικών έργων αλουμινίου-σιδήρου και τον περιορισμό της ανεργίας και της άτυπης επαγγελματικής δραστηριότητας, όσο μπορούμε, μέσα από ενέργειες που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησε ο κ. Δημήτριος Τσελεπής, ταμίας της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ο οποίος αναφέρθηκε σε προβλήματα του αθέμιτου ανταγωνισμού, κυρίως σε προτεινόμενες λύσεις.

Επίσης ο κ Χαράλαμπος Φαραστέλης, νέο μέλος της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ στην ομιλία του τόνισε ότι τα προβλήματα του αθέμιτου ανταγωνισμού, όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίζονται με αόριστες και πολλές φορές χλιαρές δηλώσεις που πλέον δεν επαρκούν σε κανένα παρά μόνον σε όσους θέλουν απλώς να τα συντηρούν.

Χορηγοί της εκδήλωσης

Μεγάλοι Χορηγοί: ALUMIL Α.Ε, ELVIAL Α.Ε, ETEM Α.Ε, EXTRAPLASTICA – EXTRACOLOR

Χορηγοί: ΕUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ ,PANIDIS, NEOKEM Α.Ε , BEST, ANALKO Ε.Π.Ε, METALOUMIN AEBE,METAL ABEE, DOMUS Α.Ε.Β.Ε, RMV, TEAMROLL , ΚΑΒΟΥΡΑΣ, SITAL , AKZO NOBEL

Αμέσως μετά ακολούθησε η Γενική Συνέλευση  των μελών της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αμέσως μετά ακολούθησε η Γενική Συνέλευση της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ με την εκλογή Προεδρείου από τον κ. Παναγιώτη Μήτσου, Δημήτριο Μανέτα και Σπυρίδωνα Παπαδάκη.

Ο Γ. Γραμματέας κ. Δημήτριος Μανέτας διάβασε τον Διοικητικό Απολογισμό αναφερόμενος στις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στην συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Μήτσος διάβασε τον Προγραμματισμό Δράσεων για το άμεσο μέλλον.

Ο ταμίας κ. Δημήτριος Τσελεπής διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό.

Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και στη συνέχεια αφού έγιναν παρεμβάσεις από τα μέλη και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που τους απασχολούσαν, προχώρησαν στο ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης.

 

Η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ Αθέμιτοs Ανταγωνισμόs

ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 18:00 (ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 17:30)

Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 184 50 Νίκαια) σε συνεργασία με την εταιρεία Profilmedia, η οποία έχει αναλάβει την Οργανωτική Υποστήριξη.

Στην ημερίδα συμμετέχουν Μέλη της "Ένωσης, Κατασκευαστές Αλουμινίου και Σιδήρου, Βιομηχανίες Αλουμινίου, "Έμποροι, Εταιρείες με Εξαρτήματα, Πόρτες, Ρολά — Γκαραζόπορτες, Μηχανήματα, Κάγκελα, Αντικωνωπικά Συστήματα, Βαφεία και Πούδρες Βαφής.

Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετείχε σε κοινό περίπτερο με την ΠΟΒΑΣ στην Έκθεση DOMOTEC η οποία διεξήχθη από 7-9/4/2017 στην Αθήνα.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί συνάδελφοι, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και μεγάλος αριθμός ιδιωτών.

Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ προσπάθησε να προβάλλει την ποιότητα των κατασκευών αλλά και την διασφάλιση ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας με τον επαγγελματία κατασκευαστή καθώς επίσης και την σημαντικότητα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα για την οικονομία και το περιβάλλον.

Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετείχε σε κοινό περίπτερο με την ΠΟΒΑΣ στην Έκθεση DOMOTEC η οποία διεξήχθη από 7-9/4/2017 στην Αθήνα.     

Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί συνάδελφοι, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και μεγάλος αριθμός ιδιωτών. 

Η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ προσπάθησε να προβάλλει την ποιότητα των κατασκευών αλλά και την διασφάλιση ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας με τον επαγγελματία κατασκευαστή καθώς επίσης και την σημαντικότητα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα για την οικονομία και το περιβάλλον.   

Εισηγητές του Σεμιναρίου το οποίο παρακολούθησαν δέκα πέντε μέλη επιχειρήσεων της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ήταν η Κα Ανατολή Παρασκευά και ο κ. Μιχάλης Τσάκωνας.           

Επίσκεψη μελών της ENKAΣ στην EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ.  

 Στις 21 Απρίλιου ημέρα Παρασκευή και μετά από πρόσκληση της εταιρείας, μέλη του Σωματείου του Πειραιά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της  EUROPA στη  Βοιωτία, σε συνέχεια του προγράμματος επισκέψεων σε εταιρείες  με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων του ευρύτερου κλάδου. Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά  αρκετά θέματα και προβλήματα καθημερινότητας ,με ιδιαίτερη έμφαση στις διαχωριστικές γραμμές ως προς τον ρόλο του καθενός  στον κλάδο και τον αλληλοσεβασμό που πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε ένα συνοπτικό αλλά πολύ περιεκτικό σεμινάριο πωλήσεων από τον υπεύθυνο Marketing κ. Χρήστο Λουκά και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των νέων αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρείας καθώς και άλλων προϊόντων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολουθήσε ξενάγηση από τους υπεύθυνους της βιομηχανικής μονάδας, σε όλα τα τμήματα της παραγωγής .

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έδειξαν οι κατασκευαστές κατά την επίσκεψη στο ειδικό θάλαμο δοκιμών που διαθέτει η εταιρία , όπου έγινε επίδειξη δοκιμής  κουφωμάτων αλουμινίου στην ανεμοπίεση και την υδατοστεγανότητα .

Στο τέλος της επίσκεψης παρετέθη γεύμα προς τιμήν των μελών της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ,κατά την διάρκεια του οποίου σε ένα χαλαρό περιβάλλον όλοι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία για επίκαιρες και εποικοδομητικές συζητήσεις.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ , ευχαριστούν θερμά την Διοίκηση και τα στελέχη της  ΕUROPA.

Στην σημερινή εποχή που οι άνθρωποι των πόλεων περνούν το 80% περίπου του χρόνου τους , στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων, σπίτια, γραφεία, βιοτεχνίες, εργοστάσια, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής κ.λ.π. η δημιουργία και διατήρηση των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης εντός αυτών, σε σχέση με το απαιτούμενο οικονομικό κόστος αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα οι ανάγκες για θέρμανση των κατοικιών ανέρχονται περίπου στο 70% της συνολικής ενεργειακής τους κατανάλωσης, αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος. Τα εξωτερικά κουφώματα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην ποσότητα ενέργειας που καθημερινά καταναλώνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις επιθυμητές συνθήκες διαβίωσης εντός των κτιρίων, τουλάχιστον ως προς την εσωτερική θερμοκρασία.

Οι πόρτες και τα παράθυρα ευθύνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό για την απώλεια θερμότητας την χειμερινή περίοδο από τους εσωτερικούς χώρους, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο για την είσοδο θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.

Προκειμένου λοιπόν να διορθώσουμε την όποια αλλοίωση της επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας , καταναλώνουμε ενέργεια μέσω ηλεκτρικών συσκευών ή άλλων θερμαντικών σωμάτων. Η κατανάλωση αυτή μπορεί να μειωθεί αρκετά, εάν αντικαταστήσουμε τα παλαιά κουφώματα με νέας τεχνολογίας κουφώματα αλουμινίου κατασκευασμένων με θερμοδιακοπτόμενα προφίλ, τα οποία φέρουν την κατάλληλη υάλωση και πληρούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Με τις πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες που έχουν τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, εξασφαλίζουν οικονομία στην δαπάνη για την θέρμανση ή τον δροσισμό των κτιρίων. Επιπλέον προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση, περισσότερη ασφάλεια, λειτουργικότητα , αποτελεσματικότερο εξαερισμό του εσωτερικού χώρου κατά περίπτωση  κ.α.

Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι μετά από την προσομοίωση που έγινε σε ένα τυπικό διαμέρισμα επιφάνειας 100 m2 σε τέσσερις Ελληνικές πόλεις με διαφορετικό κλίμα, υπολόγισαν την εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε μια από αυτές, που αποδίδει η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων, με σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου . Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αναγωγή της εξοικονόμησης ενέργειας σε λίτρα πετρελαίου και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Στην Φλώρινα θα εξοικονομούσαμε σε ετήσια βάση 1222 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, στην Θεσσαλονίκη 1160 λίτρα, στη Αθήνα 747 λίτρα και στα Χανιά 549 λίτρα περίπου. Εάν υπολογίσουμε την τιμή ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης , μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την οικονομία χρημάτων που θα έχουμε σε ετήσια βάση.

Συνεπώς η οποία δαπάνη για την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων θα πρέπει να αντισταθμιστεί με την ετήσια εξοικονόμηση χρημάτων από την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, χωρίς να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου. Δυνατότητα πολλών επιλογών , υψηλή αισθητική . καλό επίπεδο ασφάλειας , χαμηλό κόστος συντήρησης , αντοχή στον χρόνο .

Οι καταναλωτές όμως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή του επαγγελματία τεχνίτη η της εταιρείας που θα προμηθευτούν τα κουφώματα . Η συναλλαγή τους θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων , την εγγύηση και την τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση .

Τα κουφώματα έχουν την ευθύνη για το 25% της ενέργειας που καταναλώνει ο οικιακός τομέας στην Ελλάδα. Στο άμεσο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει με την αντικατάσταση κουφωμάτων ώστε να μειωθεί σημαντικά η σπατάλη ενέργειας. Σε πολλές περιπτώσεις η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μια απλή επέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια , η οποία μειώνει καθοριστικά το λειτουργικό κόστος και εξασφαλίζει την επιστροφή του δαπανηθέντος κεφαλαίου από την μείωση των ενεργειακών δαπανών.

Αξίζει τον κόπο λοιπόν να μπούμε σε αυτή την διαδικασία, διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά και μακροχρόνια.

Με ισχυρή παρουσία ο Κλάδος μας στην 48η τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ.

Οι φίλοι και συνάδελφοι από αριστερά :Κ. Πελεκούδας ,Οθων Μουμούρης, Τ. Πλαστάρας ,Θ. Παγιάτης , Γ.Στριλιγκάς ,Σ.Δεμίρης. Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους στην τριήμερη εκδήλωση του Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστικού φορέα ΄μας .

Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή σε συνεργασία με κατάλληλους ενεργειακούς υαλοπίνακες, οδηγούν σε άμεση εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Μέσω των κουφωμάτων αλουμινίου νέας τεχνολογίας μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αφού μας βοηθούν σημαντικά να διατηρούμε την επιθυμητή θερμοκρασία στα σπίτια μας ή στους χώρους εργασίας, με χαμηλό σχετικά κόστος.

Η αλήθεια είναι πως η αντικατάσταση μόνο τμημάτων ενός κουφώματος (π.χ. υαλοπινάκων η άλλων εξαρτημάτων) αποτελεί ελλιπή παρέμβαση και τα αποτελέσματα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα, αφού δε μειώνουν τη διαπερατότητα του ανέμου ή δεν αυξάνουν την υδατοστεγανότητα, ενώ σε πλείστες των περιπτώσεων τα υφιστάμενα πλαίσια δεν έχουν τις ελάχιστες προδιαγραφές ώστε να δεχτούν διπλούς υαλοπίνακες με το απαραίτητο κενό.

Επιπροσθέτως τα νέα κουφώματα αλουμινίου παρέχουν σημαντικά αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας από πιθανή προσπάθεια διάρρηξης των χώρων στους οποίους τοποθετούνται.
Συνήθως αυτές οι πρόχειρες λύσεις αντικατάστασης μόνο τμημάτων ενός κουφώματος είναι εντελώς λανθασμένες και προτείνονται λόγω χαμηλού κόστους παρέμβασης.

Στη συνέχεια βέβαια, αποδεικνύεται ότι δεν αποδίδουν και είναι εντελώς αναποτελεσματικές και προβληματικές παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές, σε καμία περίπτωση δε λειτουργούν ανταποδοτικά ως προς το σύνολο της δαπάνης που κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης, αφού δεν καλύπτουν τα ουσιώδη χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κούφωμα.

Το αλουμίνιο είναι στην πρώτη θέση επιλογής ως υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων και πλήθους άλλων δομικών κατασκευών. Είναι ελληνικό προϊόν που ενισχύει την εθνική οικονομία και την απασχόληση, από την εξόρυξη της πρώτης ύλης ως την τελική κατασκευή προϊόντων.

 

ΠΟΒΑΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 5ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 106 82 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 6453740, FAX: 210 6453741
www.povas.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η μελέτη Ανάλυσης Κύκλου Ζωής είναι ένα σύνολο συστηµατικών διεργασιών µε σκοπό την συλλογή και εξέταση των στοιχείων εισόδου και εξόδου των ενεργειακών ισοζυγίων και ισοζυγίων μάζας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται µε αυτά και προσδιορίζονται απευθείας µέσω της λειτουργίας του προϊόντος  κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής.

Αγαπητοί συνεργάτες, Θα Θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 'Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση DOMOTEC για την ανακαίνιση, δόμηση και εξοικονόμηση ενέργειας που Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017 στο Metropolitan Εχρο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Συμμετοχή της ΠΟΒΑΣ στην έκθεση INFACOMA

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία θα συμμετέχει στην 34η Διεθνή Έκθεση INFACOMA,