ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά για την κοπή της πίτας, στην αίθουσα «cristines» στον χώρο εκδηλώσεων Χρυσό Ελάφι , στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, στελέχη της βιομηχανίας και του εμπορικού δικτύου εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό «παρών» και τίμησαν την εκδήλωση της ΕΝΚΑΣ Πειραιά. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο κ. Παντελής Σολιδάκης Γ. Γραμματέας της ΕΝΚΑΣ και ο κ. Χαράλαμπος Φαραστέλης Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΝΚΑΣ, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς για την συμβολή τους στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κ. Δημήτρης Τσελεπής αφού ευχήθηκε στους προσκεκλημένους Χρόνια πολλά και Καλή χρoνιά με υγεία, στην καθιερωμένη ομιλία του τόνισε την σημαντικότητα της εκδήλωσης η οποία δίνει την ευκαιρία να συναντηθεί ο κλάδος σε ένα περιβάλλον με γιορτινή διάθεση και να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων του. Όλοι μαζί, συνέχισε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής που δημιουργήθηκαν από το ασταθές διεθνές περιβάλλον, με τους πολέμους στην Ουκρανία και στο Ισραήλ προκαλώντας σημαντικές αυξήσεις του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών. Συγχρόνως με την αύξηση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια, μετά την πολυετή κρίση στην χώρα μας γίνεται εμφανές ότι το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί. Η μαζική μετανάστευση των συμπολιτών μας και η υπογεννητικότητα που υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια έχουν συντελέσει στην έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού. Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων η ΕΝΚΑΣ Πειραιά έχει κινητοποιηθεί, καταθέτει προτάσεις και συνεργάζεται με τους ανώτερους φορείς του Κλάδου.

Οι κυριότεροι από τους στόχους μας είναι η πιστοποίηση του επαγγέλματος μας, η δημιουργία δημόσιων επαγγελματικών σχολών κατάρτισης και η ενίσχυση της μαθητείας. Η κατάρτιση και η εκπαίδευση, ξεκινάει από εμάς τους ίδιους τους επιχειρηματίες και συνεχίζεται στους εργαζόμενους στις βιοτεχνίες μας. Η εμπειρία μας είναι πολύτιμη αλλά δεν αρκεί. Φροντίζουμε να εμπλουτιστεί προσθέτοντας νέα στοιχεία και ταυτόχρονα να εκσυγχρονιστεί. Η ΕΝΚΑΣ Πειραιά είναι σταθερά κοντά στα μέλη της κατέληξε ο κ. Τσελεπής, προσπαθώντας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, ενισχύοντας την επικοινωνία με ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου κ. Θεόφιλος Παγιάτης, μετά το χαιρετισμό του και τις εγκάρδιες ευχές του για ένα εποικοδομητικό έτος, τόνισε ότι πάνω από 600 συνάδελφοι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς προγράμματα κατάρτισης για υφιστάμενους κατασκευαστές και είναι έτοιμοι για την σημαντική πιστοποίηση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα. Επίσης ανέφερε ότι ο συντελεστής δραστηριότητας στον κλάδο των κουφωμάτων είναι χαμηλός στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης την στιγμή που το αλουμίνιο εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο υλικό κατασκευής κουφωμάτων με ένα ποσοστό 70% επί του συνόλου.

Ο κ. Παγιάτης θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από 17-19 Μαΐου 2024, στο Grecotel Larissa Imperial και ζήτησε από όλους να δώσουν δυναμικό παρόν στο μεγαλύτερο γεγονός του κλάδου, το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις που μας αφορούν. Xαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων και επαγγελματικών ενώσεων. Ο κ. Θ. Παγιάτης μέλος του Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), ο κ. Γεώργιος Παπαμανώλης Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), ο κ. Ιωάννης Παγκράτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών – Πειραιώς & περιχώρων (ΣΕΥΑΠΠ) και Α΄ Αντιπρόεδρος της (ΠΟΕΒΥ), ο κ. Εμμανουήλ Σηφάκης Γ. Γραμματέας της (ΠΟΕΒΥ) και Γ. Γραμματέας του (ΣΕΥΑΠΠ), ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής, ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος και ο Δρ. Ρουσέτος Λειβαδάρος επιστημονικοί σύμβουλοι της ΠΟΒΑΣ. Από τούς επαγγελματικούς φορείς μέλη της ΠΟΒΑΣ ο κ. Ελευθέριος Πλαστάρας Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ και Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας και ο κ. Μανώλης Μαυροπούλης Πρόεδρος του Συλλόγου Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι χορηγοί της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση στήριξαν

Διακεκριμένος χορηγός: Εuropa Μεγάλοι χορηγοί: Elvial, Power Lock, Tehni, Extraplastica, Extracolor Χορηγοί: Alumil, Exalco, Alfa Alousystem, Neokem, Belco, Team Roll. Thiral, Δούκας, Κοταρίδης, Metaloumin, The LK Powder Coating, Πάγκαλος, Sherwin Williams, Αθηναίος, Panidis, Somfy, Domus, Ideco, Sentry. Υποστηρικτές: Etem, Themelio, RMV, Altom, Metal Skin, Inscreen, Κυζηρίδης, 4Cuatro, ilektrostatiki.