ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά πραγματοποίησε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών κ. Θεόφιλος Παγιάτης την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενέστερα το θέμα της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση το τελευταίο διάστημα και παράγουν αθέμιτο ανταγωνισμό πιέζοντας τις επιχειρήσεις, που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Η ΠΟΒΑΣ ερευνά το θέμα με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και εντός των νομικών πλαισίων . 
Επίσης συζητήθηκε η πάγια θέση της ΠΟΒΑΣ για να ισχύσει το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών σε καταθέσεις ποσών οι οποίες αφορούν προγράμματα «εξοικονόμησης κατ’ οίκον» , για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Η κατάσχεση των συγκεκριμένων ποσών για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ή εφορία, ουσιαστικά αφαιρεί την δυνατότητα υλοποίησης του έργου που έχει αναλάβει η όποια επιχείρηση και συντελεί στο κλείσιμό της, την αύξηση της ανεργίας και την συντήρηση ενός κλίματος ανασφάλειας στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύντομα θα γίνουν επόμενες κινήσεις στους αρμόδιους φορείς και υπουργεία, διότι το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν αναμονή του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον»