ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μαθητές των ΕΠΑΛ , καθηγητές , βιοτέχνες , εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας , εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το παρόν σε μια πραγματικά δημιουργική ημερίδα .

Την ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με θέμα «Ο Βιοτεχνικός κόσμος του Πειραιά συνομιλεί με την τοπική και ευρύτερη κοινότητα της Τεχνικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης για το κοινό μέλλον», την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στο ίδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, παρακολούθησαν μέλη της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ.

Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης μετά από πρόσκληση, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε την σημαντική συμβολή του κλάδου των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου στην οικονομία. Η δημιουργία ειδικότητας τόνισε ο Πρόεδρος, στα ΕΠΑΛ ή η εισαγωγή κάποιων σχετικών μαθημάτων θα δώσει νέα ώθηση στον κλάδο, σε μια εποχή που το επάγγελμα έχει καταταχθεί στην πρώτη δεκάδα μεταξύ των επαγγελμάτων που θα έχουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο η ερευνητική διαδικασία προκειμένου να υπάρχει άμεση σύνδεση της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης με τις ανάγκες της πραγματικής αγοράς, πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα και οι μικρές βιοτεχνίες οφείλουν να συνδεθούν άμεσα με τα ΕΠΑΛ ώστε να δέχονται τελειόφοιτους, προσφέροντας ευκαιρίες στους μαθητές για πρακτική εκπαίδευση.

Την ημερίδα η οποία ήταν πολύ περιεκτική, παρακολούθησαν πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς και αρκετοί επαγγελματίες, οι οποίοι σαφώς επιθυμούν να αποτελέσει η παραγωγή διέξοδο από την κρίση και η Τεχνική Εκπαίδευση επιλογή και όχι ανάγκη.

Το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ και ο Πρόεδρος συγχαίρουν το ΒΕΠ και το ΙΜΕ καθώς το ΕΠΑΛ Δραπετσώνας για την πρωτοβουλία και ευχαριστούν θερμά για την πρόσκληση στην εξαιρετικού επιπέδου ημερίδα.